Bestellingen vanaf 50 paar
Genaaid in Polen
Gratis levering
0
0,00  0 items

No products in the cart.

Gekleurde Sokken Dag en Wereld Down Syndroom Dag

juli 16, 2023

Op 21 maart verwelkomen we de lente - en dit jaar doen we dat in kleurrijke sokken. Waarom? Om symbolisch Wereld Down Syndroom Dag te vieren. Laten we een stap zetten naar meer zichtbaarheid voor mensen met een extra chromosoom - in onze samenleving. Laten we solidair zijn! Wereld Down Syndroom Dag vestigt de aandacht op de aanwezigheid van mensen die onder ons leven maar vaak sociaal onzichtbaar blijven. We hebben het over mensen met een extra derde chromosoom in paar 21. Op 21 maart vieren we hun feestdag door bekendheid te geven aan de noodzaak om zichtbaar te zijn en hun rechten te respecteren, en daarnaast dragen we symbolisch gekleurde sokken. Waarom? Wat betekent het?

Gekleurde sokken op 21 maart - waarom dragen we ze? Wat symboliseren ze?

Gekleurde ongepaarde sokken zijn het symbool geworden van een feestdag die al aan het begin van de XXI eeuw is ingesteld op initiatief van de European Down Syndrome Association en met steun van de Verenigde Naties. Ze zijn bedoeld om de oppervlakkige mismatch tussen mensen met Downsyndroom te benadrukken - op genetisch en sociaal gebied. Op deze manier benadrukken we dat mensen met een extra chromosoom volwaardige leden en leden van onze samenleving zijn, maar daarin niet altijd zichtbaar genoeg zijn. En daarom zijn gekleurde sokken een symbool geworden van hun viering. Ze lijken niet bij elkaar te passen, maar passen toch perfect bij ons.

Kleuren van tolerantie

Manifestatie door middel van een symbool of kleur is ook belangrijk voor andere minderheden en sociale acties. De regenboog van de LGBTQ+ gemeenschap of het roze lint, nauw verbonden met borstkankerpreventie en -bewustzijn, zijn tegenwoordig bekende en gemakkelijk te ontcijferen symbolen. Het is dan ook niet verrassend dat 21.03 een ander onderscheidend element gebruikt. Wij, die dagelijks met sokken te maken hebben, doen graag mee aan de Werelddag van het Syndroom van Down, die zo belangrijk is voor het opbouwen van een gemeenschap en het verspreiden van tolerantie. In dit verband hebben we een suggestie voor iedereen die betrokken is bij stichtingen, NGO's en liefdadigheidswerk in het algemeen. Waar gaat het om?

 

We bieden graag ondersteuning voor sokken. Schrijf ons!

We proberen onze bijdrage - of liever gezegd onze sok - toe te voegen aan alle belangrijke initiatieven. En daarom ondersteunen we graag jouw activiteiten voor mensen met het Syndroom van Down. Als je een georganiseerde actie organiseert in verband met het dragen van kleurrijke sokken - wij zijn er! We maken graag een verzameling sokken voor jouw initiatief. Als je geïnteresseerd bent in de details van een dergelijke ondersteuning, schrijf ons dan. We horen graag je verhaal en laten je zien wat we kunnen doen. En als sokkenproducent denken we dat we zo'n symbolisch gebaar het beste kunnen maken 🙂 . En aan alle mensen die op 21 maart meedoen - bedankt dat jullie er zijn! Jullie aanwezigheid is heel belangrijk voor ons. We geven jullie een dikke knuffel en wensen jullie niets anders dan kleurrijke herinneringen!